Thursday, 7 June 2012

Satu Hari Lagi..

Salam...

Sebenarnya minggu nie minggu yang sgt berdebar-debar..
hari2 sue menghitung hari
sue dah pon buat appointment untuk buat bleed test ....
Sue buat bleed test kat BP Lap jer..
tak consult dengan doktor yang selalu sue gie tue sebab dia mahal
Dulu En. Suami buat Sperm Test pon kat sana  - RM50.00 je
N untuk Bleed test for woman infertility package -  RM170.00
Pakej nie termasuk dengan ujian thyroid, kencing manis, dan sume sekali masalah2 hormon (list ujian letak kat mana eth hu3)
Kat BP Lap nie bagus... kita boleh pilih nak buat ujian apa, dia rangkulkan sume sekali so tak payah nak ambik darah banyak2 kali... stanby duit jer hu3.. xsilap satu ujian dalm 20/30 ringgit jer kot..


Asalnya sue nak buat ujian hormon FSH, LH, Estradiol, N sue nak buat juga ujian Progesteron,tapi dia kena datang pada hari yang ke 21 so bila jumpa doktor kat situ dia bgi suggestion buat sume sekali termasuklah dengan Progesteron, Prolactin dan Thyroxi, so tak payah ambik darah banyak2 kali... jimat darah i...  

So esok dah buat appointment... sangat2 gementar...  bukan takut nak ambik darah... 
tapi sangat takot untuk tahu result dia... hari2 sue termenung memikirkan nya...  sangat takut... sbb sue dah macam tak bermaya dah nak Dengarkeputusan yang bukan2 pastu nak usaha mcm lagi.. dah letih sgt.... dengan erti kata lain .. almost give up...  Perasaan nak anak tue memang sangat2 membuak2 tapi nak usaha mcm2 nie yang tak larat ... duit pon dah banyak abis. Kadang tue kesian kat en.suami dia pon kadang smp xder duit nak makan laa sbb dah banyak belanja buat rawatan sana sini.. Nasib laa dia keje kilang ada peruntukkan makan sehari RM3.00. 

Kadang tue rasa macam nak duduk jer jauh dari sume orang... dengan suami sue jer berdua xder anak pon tak pe laa... nie di sebabkan asyik tgk sedara mara usung anak... tgk mak ng bapa sunyi jer kat rumah xdak cucu...  dengan sindir2 manusia2 dalam office nie... dengan mulut2 wartawan2 tak bertauliah .... Penat ok ... sume tue beban dalam kepala sue nie... 


Sue dan cakap kat en.suami.. mungkin ini adalah usaha sue dalam bidang pakar nie...(berpandu pada result la). Next step memang sue dh tak nampak apa2 dah setakat nie... Maybe sue nak rehat dlu kejap kot... 

So korang2 sume doa2kan laa sue ek.. agar result sue tak der yang bahaya... tak der yang buat sue sedih.... Tolong ek.. Tolong ek.. doa kalian amat2 diperlukan... 


Sekian...





8 comments:

  1. salam sue...alhamdulillah dapat gak chinta follow blog sue..sblm ni x dapat nak bukak..ttg TTC tu sama2 la kita berusaha dan berdoa..semoga apa yang kita usahakan membuahkan hasil kan dear...mmmuuuahhhhhhh!!!!

    ReplyDelete
  2. wsalam... tue laa pasal tak paham nape sume xleh nak follow hu2... inyallah kan.. moga kita dapat sama2 berkongsi suka dan duka dalam vber TTC nie kan... Muaahhh to u tooo dear...

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah...semua ok...dun worry k...update tau nanti=)

    ReplyDelete
  4. Noora: thanks... inyallah i will

    ReplyDelete
  5. Semoga semuanya berjalan dengan lancar ye sue... EH ? Ida dah lama follow blog sue....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks eda amin2.... Yeke sory tak perasan hu3 thanks eda....

      Delete
  6. InsyaAllah.. Tak de apa2..
    Be strong!!

    ReplyDelete

thanks sudi bagi comment awak awak sangat comel (◕‿◕✿)