Sunday, 10 June 2012

3 Hari lagi

Salam..

Sory hari sabtu ng ahad sue busy sket..
tak sempat nak update pasal ambik darah tue..
Almaklumlaa hari cuti2 nie
time tue laa nak jadi surirumah sepenuh ,masa

Ok xnak melalut panjang2
nak tahu tak malam sebelum ambik darah tue
boleh plak tangan nie melecur waktu tengah goreng keropok ikan
apa yang sue berangan pon tak tahu laa...
abis melembung2 tangan sue..
nasib tangan kanan kalu kiri malu laa nanti nak ambik darah kan..
(dalam hati nie mula laa fikir yg nie mcm2 pertanda laa apa laa) kolot i nie tau



Pagi sabtu bangun awal, sembahyang subuh sume
tanya mak nak makan apa.. gie beli dlu kat mak, gie pasar
pastu baru gie ambik darah
perasaan masa tue.... sgt cool eth sue tak rasa apa2 pon...
mungkin kali nie sgt berserah...
pas register bagai.. terus ambik darah
actually en suami i sgt penakut dengan darah ok..
masa dlu kawen kena wat ujian HIV dia mmg gelabah..
dia igt kena ambik satu tiup tue... hu3..
kali nie sue nak abik darah sue paksa dia tgk.. hu3 jahatkan i
bila amoii kat situ keluarkan jarum.. suami sue dah jerit...
"Aiyyooo jarum besar tue" hu3..
terus amoi tue cakap... " u jangan bagi dia takot lor.. nanti i cucuk u lagi besar punya jarum"
 Masa tengah ambik darah tue.. sue cuma tgk muka suami jer..
cuak kot muka dia... hahha.. kejap pejam kejap buka...
sampai kan sue cakap kat amooi tue " miss  i mau gelak laa"
kau ada ambik darah nak gelak??? yang addooo...
Kejap jer.. dah sebotol penuh darah sue... hu3 Alhamdulilah dipermudahkan
Result Keluar hari khamis nie... nervous ... counting day again.... 

Pas abis ambik darah ... kitaorg gie breakfast Roti Canai...
Breakfast kat tempat fav. en.suami... Rasanya diaorg dah bubuh dadah dah dalam Roti canai tue
sue tak berapa suka sket gie makan sni.. Sbb kotor hu3... tapi dh en.suami.. tiap2 minggu kalu boleh mst nak makan kat kedai tue..Tempat nie memang famous .. dah banyak kali masuk tv... memang power laa roti dia...Bagi yang tak tahu... nie laa ROTI CANAI TRANSFER ROAD, Penang... nak tahu lebih lajut ty jer En. google.





Gambar Ehsan dari En. Google

Masa tengah makan boleh plak ada artis kat bawah nie makan sama kat situ...  yang si suami tue sll laa nampak .. org penang kan... yang si bini first time tengok.. memang comel..
bila artis datang makan sini... mula la en suami sindir si isteri dia,,,
" Tengok.. artis pon makan sni tau... so jangan nak kata kotor laa xsedap laa..." hu3... diam akak...
lagi pon memang sue tahu.. ramai artis makan situ...  : P



Malam nye sue dah melanggar pantang yee kawan2... sebab tak tahan daulat... dah lama sue berpantang tau sory... sory....



Nikmat... Nikmat.. Nikmat

9 comments:

  1. Semoga semuanya berjalan lancar ye!! Eh eh.. ida pun gila takut amik darah... Hubby jenis slumber mcm sue..heeee

    ReplyDelete
  2. eida: amin.... aah terbalik laa kita ek

    ReplyDelete
  3. hope semuanya berjalan lancar..

    husband sue sama mcm adiey la.. takut darah.. huhuhu..

    ReplyDelete
  4. zana: inyallah amin... thanks... yeke hahah boleh geng laa nie..

    ReplyDelete
  5. noora: tue dh bedal laa tue dh setahun dah pantang

    ReplyDelete
  6. Ros pnah gak g mkn kat situ tp suka g kedai nasi padang minang depan tu.. Sedap gak lauk die bg ros :) leh tgk kat entry ros

    ReplyDelete
  7. Ha ha tahu sllu gak makan kat situ... Tapi mahal sket. Harga dia kan

    ReplyDelete
  8. sedap pulak tgk roti canai tu... nanti balik kampung nak singgah penang la...
    btw..all the best to you... Insyaallah result cantik2 je...

    ReplyDelete

thanks sudi bagi comment awak awak sangat comel (◕‿◕✿)