Wednesday, 17 July 2013

Anugerah dan Kedukaan Part 3 ( Babies N Kidney Supplement)

Fuh..fuh,.... dah berhabuk terok nie...
sory laa dh lama xupdate...
banyak benda yg sue perlu lalui slps melahirkan anak nie..
alhamdulilah wlpon penat... ianya sgt2 berbaloi ...

dah lama sebenarnya nak samung cerita anugerah dan kedukaan nie.. tapi kekangan masa, keadaan dan lain2.. kadang tue rasa dh xnak igt dh apa yg sue dh lalui ... seram sgt bila igt balik... tue yg jadi malas nak cete balik tue,.. sory laa mst ramai yg tertunggu2... (ada ke he3)

oklaa last episod hari tue sue nak cerita antara treament n produk yg sue ambik sepanjang kehamilan dan sakit sue tue.. (mls nak sebut sakit apa ntn korang baca episod lepas sendiri yee)

Treament

Homopati Dr. Nik
http://buahpinggang66.blogspot.com/2013/04/kes-kes-kejayaan-pesakit-yang-menerima.html

Pusat Rawatan Islam Al - Hidayah

Air2 Yasin & Air Zam & Air Anugerah 

Supplement Semasa hamil


- Kington  Isonik
- Air RO Mesin ( beli mesin terus k)
- Dr. Xeniji
- 4Life Transfor Factor
-SNE

Supplement selepas kehamilan

- Transfor Factor KBU (The best produk for kidney)
- IG6
- Daun Stevia

nampak tak senara2 perubatan sue... mmg nampak kan bertapa banyak duit perlu sue labur utk selamatkan anak n diri sue... dan nak tahu tak hampir 70 % perlaburan oleh mak sue... Nasib laa mak ada buat simpanan... nak harap suami ng sue berapa sgt laa gaji n duit yg ada... dah laa gaji pon xdapat... hu3.. sgt2 emosi time tue... dgn kesihatan nye lagi ekonomi nye lagi.. skt nye lagi... YA Allah tak tahu nak cakap camna...

n suplement yg sue baru jer search n maybe nak cuba produk yang diperkenalkan oleh salah seorang bekas pesakit buah pinggang  Cell Food  tgh tunggu bajet lebih baru nak makan hu3.. pas raya inyallah....

nie blog dia
http://buahpinggangsihat.com/review-produk/cellfoodsuplemen-terbaik/
kat sana ada detail banyak pasal cell food n cara2 penjagaan buah pinggang nie.

Mungkin kita xpernah terfikir pon tentang sakit yang satu nie kan... ramai yang sue jumpa
n ramai yg mcm terkejut jer bila tahu sakit jer mst dh tahap teruk n perlu di cuci... sedih kan..
Sue mmg syukur2 sgt2 wlpon agak lewat juga sue tahu tapi sekurang2 nya sue masih sempat utk buat sesuatu...kan... wlpon doktor selalu cakap buah pinggang sue ni dah tak der ubat n dah xboleh baik... just kena jaga makan jer... tapi Sue Yakin dgn Janji Allah.. setiap organ dalaman nie DIA yang cipta,, sembuh atau tidak sumenye di tangan dia... Sue akan terus berusaha... N berdoa dan selebihnya bertawakal... Cuma sue sll cakap kalua sue ditakdirkan sehingga tahap kena dialisis... sue cakap kat suami sue xnak buat...  sue dh xnak sakitkan diri sue lagi dah,,, cukup laa pa yang sue dok lalui semsa sue hamil dan skrg nie.. setiap 2 bulan ambik darah..  sakit kot dh laa kita dh kena ANEMIA skrg nie... hu3...  nak nyanyi lagu .. SUDAH... SUDAH.... CUKUP...CUKUP... SUDAH... SUDAH.. SAMPAI.... DISINI..... SAHAJA... hu3...

oklaa... setakat nie jer episod 3 hu3... ntn sue cete episod 3 plak satu lagi ujian ALLAH pada sue semasa hamil bila tiba2 dapat detect satu lagi PENYAKIT KRONIK pada sue... suspen kan..suspen kan... hu3.. cete melayu harus laa suspen...

to be contiuneu bye

(sory cete simple sgt kalu boleh dh xnak igt sume2 nye.. takot seram sume laa... sekarang ingin meninggalkan secebis kenangan dahulu disimpan rapi disini... mungkin nak buag sket dari hati)



5 comments:

thanks sudi bagi comment awak awak sangat comel (◕‿◕✿)