Wednesday, 1 August 2012

Rancangan Masakan Yang Keudara Bulan Puasa nie

Salam...

Bulan2 puasa
seperti biasa.. mesti banyak program masakkan kan..
walaupon mengugat keimanan dijiwa..
Sue just follow beberapa rancangan jer..

1st

KETUK-KETUK RAMADHAN

Nie memang tiap2 tahu sue follow, bukan setakat suka menu masakkan sis kita nie tapi suka tgk gaya2 artis dari sni leh tahu diaorg tahu masak ke tak hu3... paling best bila tgk diaorg dapat hadiah mcm2...


2nd

HELLO BRO... TOLONG MASAK
Nie plak program baru dari astro.. dari kiri Nik Michel, Fikri & Zamir... Nik n Zamir dari Program Master Chef Musim Pertama kalu korang igtlaa... Fikri plak dia adik pada Hairi Anak wayang kalu tak tahu kan..

Cete dia diaorang akan terima panggilan telefon dari rakan2 artis untuk minta tolong diaorg masak..pas masak diaorg akan hantar makan tue sendiri pada artis tue then artis tue akan komen.. dan akan bg sumbangan sket... sumbangan yang di kumpulkan akan di dermakan kepada orang2 yang memerlukan.. Masak sambil menderma .... good!!

Diaorg masak sgt2 pro... menu pon ala2 hotel jer.. hu3.. cuma xsuka dapur diaorg sempit sgt.. cam kecik jer space diaorg nak begerak...


Last

MENCARI RESIPI TEMURUN
Chef kecik molek nie... sue suka sgt... dia cakap dia masak sume best... Chef Anis Nabila... Program nie plak diakan ke luar negara mencari resipi2 temurun di Negara tersebut.. Musim pertama dlu dia dah jelajah Malaysia abis dah kali nie keluar negara... Kureng sket laa Menu2 dia... Tapi sebab suka dia ... I Foooooolllloooowww jer...

Korang Plak Camna ??? Suka Program Masakan Apa Bulan2 puasa nie?

8 comments:

  1. Ida pun suka tengok KKR dgn Hello bro tu.. suka sngt tengok laki masak.. hihihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan suka tgk lelaki masak sgt pro n sgt kemas... nampak macho jer kan

      Delete
  2. tulah KA duk dengar skang kecoh duk citer ttg Hidangan barakah & Chef Ammar tu! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe kan dh laa hensem pandai cakap melayu...

      Delete
  3. Alahai,1 rncangan pun saya x folo..hihi..malas..

    ReplyDelete
  4. Ala eka suka ketuk2 ramadhan.tp pukul bape ye dan tv brapa.tak tgk lg thn ni.suka je tgk dgn mulut riuh sheila rusly

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pukul 12.30 tengahari .. setiap hari...

      Delete

thanks sudi bagi comment awak awak sangat comel (◕‿◕✿)