Saturday, 21 July 2012

Mungkin ramadhan nie ramadhan terindah?

Salam ramadhan buat kalian semua.... Sue tengah blur ..... nie cd 33 cik "p" sue masih blum ada tanda2 nak keluar. alahmdulilah dapat gak sue gie terawih n berpuasa hari nie amin.. Amin syukur.... Cuma sue mengalami beberapa tanda yang pelik...


 1. On cd 30sue dn mengalami sakit period yang skt sgt tapi xder benda yang kuar...

 2. Breast baru sakit on cd29 makin hari makin skt... Pelik sbb sue sll kalau skt breast pon bila lagi seminggu nak cik. "p" nie dh cd 30???? Sue plak skrg alhamdulilah period mmg stiap 19 hari bulan period confirm dtg..

3. Pada 19.07.2012 sue dh keluar brownies.... Mmg dlam hati dh rasa xdapat laa puasa pertama nie kan.. Hue3 mmg dh taouching dh time tue... Tapi petang tue keluar smp skrg dh tak der apa2 dh...

4. Ada sorang budak kat off sue tue dia periodng sue sll sue awl sehari jer dari dia esok nye mst dia period... Dah hmpr setahun dia keje situ xpernah tak sama... Hu3, tapi kali nie yang wat sue pelik dia awl gila dari sue??? N sue tak dtg lagi.... Susah hati sedih sume laa takot cycle tiba2 jadi panjang ke apa ke ....mmg buat sue termenung kejap....

Balik keja ptg jumaat tue... Dlm bas sue nekad nak wat upt! Wlpon baru delay sehari... Sbb sue asyik lupa jer nak makan ubat untuk turun kan hormon ploactin tue... Dh dekat 2 minggu lebih sue asyik lupa makan.... So sue nekad kalu -ve sue akan telan ubat tue....

Balik rehat2 tgk tv dlu.. Dalam kul 6.30pm,Sue makan kurma sebijik, sue masuk bilik salin baju nak mandi.. Terus ambik upt koyak plastik dia terus bawa msk toilet...
Ethlaa kali nie mmg sue nekad...
Sue dh lama betul xbaut upt tau.. Sbb dh fobia...
Pernah seminggu delay pon xbuat....

Dan bila sue buat seperti biasa nak satu yang terang jer... Mula cam sedih kejap... Letak ats mangkuk toilet sue bangun nak sambung mandi...

Sekali pandang upt tue.. Ada satu lagi garis blur la.... Terus tersenyap sekejap sue... Mulut nie asyik sebut Ya Allah...Ya Allah... Ya Allah...
Perasaan sue masa tue.... Ethlaa sue cam blur mcm takot nak berharap
nak seronok pon ada nak nangis pon ada....

Cuba korang tgk nie...



satu ramadhan satu hari period delay

close up sket
Terus sue solat asar n baca yassin...
esok pagi nye baru bagi tahu en.suami
tunjuk gambar kat dia...
dia tanya dh ovulution ke??
sue jawap nie bukan ovulution....
dgn muka terkejut : mama mengandung??
sue hanya angkat bahu tanda tak tahu...

sue bukan internet tujuk kan dia upt yang blur ada yang +ve
dia cakap jangan berharap.. xpe kita tunggu lagi dua minggu kita cheak lain
siap pegang pale sue kuat2 supaya sue tak berharap sbb dia tak nak sue nangis nantii
siap cakap kat diri dia camnie " asrulnie...asrulni ko jangan berharap... sabar2!!! hu3 comel je

sekarang sue tgh menghitung hari2 xsabar nak tungu dua minggu lagi... (tangan dah gigil nak test)
sue cakap kat suami sue sll doa agar diberi sue peluang untuk berpuasa penuh dan berterawwih semampu sue pada bulan nie jika diizinkan apa yang sue rasa skrg benar...

Kententuan Allah itu satu yang hebat kan??


p/s: doakan sue yee...

35 comments:

  1. Wah,sue.mcm nk ada gud news jer.. Hihi..tak mau gi check kat klinik ke?lagipun sue dh delay period..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fieza: suami sue tak kasi dia ckap tunggu dua minggu dlu sbb dia xnqk sue kecewa hu

      Delete
  2. oo..klu gitu nnti sue try repeat upt ngan Clear Blue Digital pulak..UPT tu selalunye mmg 99% accurate..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blh suggest ng en suami nie,.... Thanks fiza

      Delete
  3. wargh sue..mana tau rezeki ramadhan..lagi pun sue dah buat check up semua kan..kuasa ALLAH dear..kalau dah rezeki tetap akan jadi rezeki sue n hubby...chenta doakan POSITIF! amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sue juga hrp rezeki ramdhan .... Aah... Ikutkan bulan nie period dr dh nk on clomid... Sue sgt percaya dgn kuasa Allah nie... Thanks chenta doa kalian amat bermakna... Amin

      Delete
    2. insya'allah sue berkat kesabaran dan usaha kita...pasti ada ganjarannya....chenta doakan yang terbaik buat kawan2 TTC..doakan chenta plak ea pas ni..chenta bru 1st cycle on clomid..

      Delete
  4. Wah..bestnyer..sy doakan ada berita baik.insyaAllah..doakan kami juga ek..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgt bersyukur kali ini rezeki ramadhan... Inyallah sue xakan lupa doakan korang sume..

      Delete
  5. InsyaAllah aminnnnnnnnnnn, cube beli pregnancy test digital clearblue..yg tu lg accurate...
    Jage diri elok2 k

    ReplyDelete
  6. InsyaALLAH ade rzki nanti..
    kteorang dh nak masuk 3 thn kawen .. bln 9 ni anni ke 3..

    Masih blom ade rzki gak.. doakan ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tue.. Inyallah kan... Inyallah rezeki kalian juga bakal tiba.. Kalu diizinkan rezeki sue dh smp inyallah sue akan pastikan doa sue juga utk kalian memyusuri sue.. Amin

      Delete
  7. InsyaALLAH.. Ida doakan yang TERBAIK untuk sue.. Tapi ada bagusnya pergi check doktor terus, kalau ada isi, doktor boleh suggest pape untuk support baby tu..... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulaaa pasal.. Tapimen suami xnak.. Dia xnak mengharap... :(

      Delete
    2. Sue..cuba huna upt casette tgk cmne klu kuar 2 line tu confirm u r preggy..then bt plak guna cb dgital...klu appear pregnant confirm la tu ada mujahid kecil dalam rahim sue...ada tu chenta yakin ada..

      Delete
  8. sue...insyaallah ada tu..cepat2 g klinik tau...chinta lak yg excited baca..

    ReplyDelete
    Replies
    1. chinta.... hu3 jangan laa sue yang takot skrg nie hu3,,

      Delete
  9. Alhamdulillah..try test ngan clearblue sue......take care ya su...

    ReplyDelete
    Replies
    1. clearblue inyallah akan suggest kat en suami

      Delete
  10. Alhamdulillah sue... Ros pun dulu mcm ni... Tggu lg seminggu lag terang... :) selalu klu time nak period p kuar browniestu satunya tanda jgak.. Moga semua selamat.. Seronoknyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah juga ros kalu betul hu3... inyallah amin2... hu3...

      Delete
  11. salam dear...salam kenal

    bergenang sy bace entri awk yg ni..penantian sy 2 thn..teringt msa kejadian mcm awk ni..masa nk dekat period,sy sakit perut sgt on 12mac,siap demam panas lagi.sy x tau ada khabar gembira sy mkn ubt panadol..2 hari nye,lewat period sy terus cek upt..Alhamdulillah +ve..saya terus cek doc keesokannye,sbb takut rahim x kuat..skrg Alhamdulillah da 18weeks.. :)

    sy syorkan awak pergi jumpa doc swasta cek rahim n scan..sbb kita x tau rhim kita mcmana..bykkan solat hjt n tawakal k..take care,jgn wat kerja berat..spotting brownish tu meybe implantation bleeding..baby nk melekat ke rahim..so should be no problem,insyallah~ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal juga... itu laa boleh tak kalu saya tunggu delay period 2week?

      Delete
    2. elok pergi terus..mcm saya pon,sbb takut klu rahim x kuat.dia boleh gugur..nauzubillah..at least doc bole bagi nasihat dan ubat utk kuatkan rahim..sbb ramai yg nshtkan saya dulu..sbb aritu saya pernh juga delay period then scan ada kantung,after 2weeks kemudian kantung tu da xde..ajak la hubby elok2..ni pengalaman saya..hubby saya pon mcm hubby awk gak,slalu marah bila saya excited,tapi bila saya explain utk cek doc after upt +ve,dia angguk tanda stuju..bila doc da explain,baru dia paham penting cek :)

      Delete
  12. InsyaAllah kalau dah rezki tertulis utk Sue. KA doakan Sue akan jadi mommy ye! yg terbaik for u juga

    ReplyDelete
  13. Inyallahkan.. amin2... wahh KA suka dengar perkataan Mommy tue hu3

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah..insyaAllah sue...!aminnn...=D

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah..i pon tumpang gembira..insyaAllah rezeki dibulab Ramadhan..doa2 berjangkit sama..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. inyallah pasti berjangkit... janji allah itu pasti...

      Delete
  16. YaALLAH ya tuhanku.kabulkan impian sue...semoga apa yang di hajati tercapai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...amin... inyallah pas nie EKa plak..

      Delete
  17. kompom lah tue sue preggy... tahniah... haha...

    ReplyDelete

thanks sudi bagi comment awak awak sangat comel (◕‿◕✿)