Thursday, 21 June 2012

Pil Tuntas

Salam Jumaat yang Indah

Hari nie nak cete sket.. sue dah CD03 seperti biasa xberjaya... tapi masih bersyukur sbb kunjungan dia skrg sama jer date  19hb confirm kuar... alhamdulilah.. walapon dia mcm malu2 nak keluar kan pakai panty liner pon dah cukup..
Sue period sampai CD5/6 baru pakai pad... time tue baru mencurah2 berketul2.. awal2 nie mmg dia malu2 sket...

So bulan lepas sue try ambik pil tuntas nie ... (ala-ala jamu) dia jual kat kedai indonesia so consider jamu laa kan..

Pas makan pil tue bulan lepas sue ambik masa CD 4.. esok nye skt nak period.. bangun pagi,,, kuar 2 ketual yang besar tapak tangan tue.. terkejut sue... tapi sgt2 puas time tue...

so bulan nie sue repeat ambik lagi...  kali nie sempat beli CD2 dah makan...

Sue pon tak pasti sebab kesan ubat nie ke yang buat period sue keluar banyak... kalu tak jarang laa berketul2.. period kalu dah CD6/7 darah memang penuh pad yang overnite tue.. tapi tak berketul... sehari jer sue kuar darah banyak.. pastu esknya dah mula broniew hitam2 dah... pakai pantyliner dah cukup...

Bulan lepas sue makan duspaton juga.. itu yang tak pasti sbb ubat tue ke or duspaton...


Bila CD02 sue dah makan... alhamdulilah laa walapon hanya berpanty liner... tapi dah nampak ada darah2 dah keluar sket2... bercampur brownies.. kalu tak dlu brownies jer memanjang...

Sedih jer... masa on Pil Perancang dulu... best sgt CD satu dah darah banyak...  bila tak on dia jadi blik.. menci!!!....

Hope kalu makan jamu nie dia akan keluar banyak2 ... bukan apa takut dia tertinggal kat dalam jer.. itu yang riso tue hu2.....


Inyallah Everything will be ok SOON...

DOAKAN SUE YEE





26 comments:

  1. Risau lah tgk kak mkn pil ni.. Kak leh try mab, ros brenti mab(maajun anggun bestari) alhamdulillah lekat 2nd nie.. Mkn mcm pil perancg jgak...

    ReplyDelete
  2. Kakak takut nak makan pil kalau yg bukan dari pharmacy atau doktor. Tapi kalau sue rasa ok tak apalah asal aje dapat nasihat doktor...

    ReplyDelete
  3. Ros: nie jamu dia bahan2 tradisional sbb tanya ingreadint dia buah nenes n beberapa akar kayu tue yg berani tue... hu3.. yeka... ntn nak try cari... thanks for info

    ReplyDelete
  4. Kakazkie: hu3 tue laa kan kalu takot baik jgn.. sue mmg dh biasa ng pil nie masa anak dara dlu

    ReplyDelete
  5. Boleh makan ke? Takde efect pape? Efect dia period kuar banyak lah kan? hihihi

    ReplyDelete
  6. Eida: jamu nie kan akar2 kayu jer... alhamdulilah sue makan xder laa apa2 kesan pon kesan turun darah jer laa

    ReplyDelete
  7. Sue.. mungkin pengambilan ubt ni menyebabkan keputihan ke?

    ReplyDelete
  8. Sue.. mungkin pengambilan ubt ni menyebabkan keputihan ke?

    ReplyDelete
  9. Kedai mana dapat pil tuntas ni? Saya bila period.. dia macam sehari keluar.. lepastuh tetibe tak keluar.. bila tak pakai pad.. tetibe bocor pulak.. mana nak dapat ye?

    ReplyDelete
  10. Mne nk dapat pil tuntas ni...rase mcm sesuai jer dgn sy yg ade mslh dtg bulan ni...

    ReplyDelete
  11. Klu ibu myusu blh ke mkn ni..period x teratur sejak mkn pil perancng.

    ReplyDelete
  12. Assalaamualaikum,

    Saya puan linda pernah ambil Pil Tuntas ni semasa remaja... Alhamdulillah lepas amik dalam 3 4 bulan kalau tak silap, pastu period ok ( tanpa makan ubat tuntas ni ) on time.. lepas 2 bulan je kawen Alhamdulillah dapat cahayamata, tapi lately ni since Nov tahun lepas period tak dtg ingtkan pregnant, check -ve, pastu makan Dec dtg period ngan tepat, then january tak dtg lg period makan lagi Feb ok balik dtg period, bile awal march ni tak dtg period, makannnnnnnnnn THENNNN sakit perut yg melampau, check check LINDA KEGUGURAN, Ya ALLAH ALLAH je yg tau perasaannya, ingt period tak teratur.. :(

    Ingtnya kalau pada yg dh kawen sebelum makan tuntas ni check dulu pregnant ke tak ya, sbb ini salah satu ubat utk menggugurkan kandungan.

    ReplyDelete
  13. salam zara.. yeke sedihnye dengar... saya dh stop makan jamu2 nie dah huhu

    ReplyDelete
  14. salam sis..kalau preggy lam 5mggu amik ubat ni bleyh gugr ke?

    ReplyDelete
  15. Salam sis mana bleh beli ubat ni yer? Bg nama kedai sis? 😊

    ReplyDelete
  16. Mana nak beli pil ni, tlg bg pencerahan sikit

    ReplyDelete
  17. Blh tlg beli x...kt cni sume Kedai Jamu ckp Xde stok

    ReplyDelete
  18. Blh tlg beli x...kt cni sume Kedai Jamu ckp Xde stok

    ReplyDelete
  19. kat sy ada tp bentuk pil tu dh tukar..same tu pil tuntas cuma dh pil berubah bentuk yg ni bulat kt sy bntuk pnjg2..klo nk blh email sy ok...
    ciahiskandar.7586@gmail.com

    ReplyDelete
  20. kat sy ada tp bentuk pil tu dh tukar..same tu pil tuntas cuma dh pil berubah bentuk yg ni bulat kt sy bntuk pnjg2..klo nk blh email sy ok...
    ciahiskandar.7586@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  21. Terimakasih atas informasinya. Silahkan berkunjung ke blog saya dan baca artikel yang berjudul Nanas Muda Untuk Menggugurkan Kandungan
    Kontak person :
    Sms/wa 📞0815-6769-3366

    ReplyDelete
  22. Hi Ms Cciah, saya dari malaysia. Kalau ingin beli pil tuntas nih macam mana erk?

    ReplyDelete

thanks sudi bagi comment awak awak sangat comel (◕‿◕✿)